Dobrovoljni darivatelji u prosincu dali 469 doza krvi, ukupno ove godine prikupljeno 5088 doza dragocjene tekućine

U Kauflandu prikupljeno više od tone prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
15/12/2022
Za Socijalnu samoposlugu građani u KTC-u i Supernovoj donirali 431 kg hrane i 74 higijenska proizvoda
20/12/2022

KOPRIVNICA – Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane su od 12. do 16. prosinca 2022. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Prva tri dana održane su gradske akcije u prostorima GDCK Koprivnica te terenska akcija u Općinskom društva Novigrad Podravski, četvrtak u Goli i Koprivničkom Ivancu, a zadnja prosinačka akcija je bila u Tvornici Vegeta i Podravka jela.

Na akcijama u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i terenskim akcijama tijekom pet dana dobrovoljni darivatelji dali su 469 doza krvi, a 12 darivatelja je pristupilo je darivanju po prvi puta.

Dobrovoljnom darivanju krvi pristupilo je sveukupno 509 darivatelja od kojih  40 dobrovoljnih darivatelja nije moglo pristupiti procesu darivanja krvi iz drugih medicinskih razloga.

Akcije u prosincu su rezultirale i s  jubilarnim darivanja sa stotom dozom, a to je darivatelj Marijan Buzina iz Koprivnice. Iznimno smo ponosni na našeg jubilarca kao i ostale te buduće jubilarne darivatelje te im želimo još mnogo darivanja.

S ponosom možemo zahvaliti i pohvaliti naše darivatelje budući da smo ove godine prikupili 5088 doza dragocjene tekućine koja život znači.

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu u siječnju 2023. godine kako bi od početka godine krenuli i još pozitivniju priči s još boljom statistikom dobrovoljnih darivatelja krvi.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content