U akciji Solidarnost na djelu prikupljeno 16.430,84 eura

Sudjelovali smo u proslavili 667. rođendana Koprivnice
06/11/2023
Pripremljeno 220 humanitarnih paketa za korisnike iz 11 općina
09/11/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je 51. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2023. pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Akcija je provedena u Koprivnici i 11 općina te je ukupno prikupljeno 16.430,84 eura.

Kao što je najavljeno na početku ove humanitarne akcije, Odlukom Odbora GDCK Koprivnica novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja. Od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te pet posto uplaćuje u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a za ostatak će biti kupljene i podijeljene tenisice učenicima u potrebi iz ukupno 17 osnovnih i srednjih škola s područja našeg djelovanja.

51. akcija Solidarnost na djelu provedena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2023. godini kao akcija svih društava HCK. Na području grada Koprivnice akcija je održana u četvrtak, 12. listopada, a mjesna  i općinska društva Crvenog križa su ju na svojim područjima provodila do 31. listopada.

Akcija je potvrdila humanost, zajedništvo i solidarnost, jer je u njezinoj pripremi i provođenju uz djelatnike koprivničkog Crvenog križa sudjelovalo oko 450 volontera svih dobi, od učenika do umirovljenika. Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati nesebičnost i plemenitost kako bi na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi. Hvala svima koji su sudjelovali u akciji na bilo koji način!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content