Pripremljeno 220 humanitarnih paketa za korisnike iz 11 općina

U akciji Solidarnost na djelu prikupljeno 16.430,84 eura
07/11/2023
Darujte krv – spasite život, dođite na akcije DDK od 13. do 17. studenog
10/11/2023

KOPRIVNICA – U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica pripremili smo 220 humanitarnih paketa, koje će naši timovi Mobilne socijalne samoposluge idućih dana dostaviti potrebitim korisnicima. Zajedno s volonterima, spakirali smo u srijedu, 8. studenog 2023. godine vrećice s različitim prehrambenim namirnicama poput brašna, ulja, tjestenine, šećera i soli. Te će pakete dobiti korisnici slabijeg imovinskog stanja s područja 11 općina koje su nadležnosti GDCK Koprivnica.

Za korisnike u potrebi koji žive na području Grada Koprivnice, u našoj Socijalnoj samoposluzi redovito organiziramo podjele paketa s prehrambenim i higijenskim proizvodima. Ovu vrstu pomoći dobivaju korisnici koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnice, a kroz naš program Podravski humanitarci popis je proširen za 50 osoba starijih od 65 godina u socijalnoj potrebi. Humanitarne pakete u Socijalnoj samoposluzi kod nas u Herešinskoj 33 dijelili smo i ove srijede, 8. studenog, a kao i inače pri tom su nam pomogli naši vrijedni volonteri. U te pakete redovito dodamo donacije robe pred istekom roka trajanja, koje najčešće dobijemo iz KTC-a i Kauflanda.

A sve ove podjele paketa pomoći koprivnički Crveni križ može organizirati najviše zahvaljujući donacijama građana, koji velikodušno pomognu kad u trgovačkim centrima prikupljamo hranu i higijenu. I u tim akcijama nam pomažu volonteri, koji dijele letke s popisom potrebnih proizvoda i prikupljaju donacije.

Da bi i idućih tjedana mogli pripremiti pakete pomoći onima kojima je to najpotrebnije, pozivamo građane da ponovno pomognu. U subotu, 11. studenog od 9 do 13 sati volonteri koprivničkog Crvenog križa će prikupljati donacije u Supernova centru u Koprivnici, a u ponedjeljak, 13. studenog od 9 do 13 sati u KTC-u u Ulici Ivana Česmičkog. Ako ste u mogućnosti, donirajte poneki proizvod!

U prikupljanju donacija, njihovoj podjeli u Socijalnoj samoposluzi te pripremi humanitarnih paketa i podjeli s timovima Mobilne socijalne samoposluge sudjeluju volonteri okupljeni kroz naš program Podravski humanitarci, usmjeren na starije osobe. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti GDCK Koprivnica i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content