U akciji Solidarnost na djelu 2016. prikupljamo sredstva za kupnju tenisica učenicima u školama

Kroz projekt Zdravi grad osigurano 185 paketa, u devet mjeseci podijeli smo 577 paketa s hranom
05/10/2016
Prikupljeno je 114 kilograma namirnica za Socijalnu samoposlugu
11/10/2016

Provođenje akcije ‘Solidarnost na djelu 2016.’ predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2016. godini u četvrtak 13. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

  1. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:

 

«Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija».

 

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 10% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području Grada Koprivnice, 44. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se 13. listopada 2016. godine (četvrtak) od 15,30 – 19,00 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 17. i 18. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2016. godine.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 13. listopada. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Kauflandu u Koprivnici. Tamo će biti postavljena košara s natpisom Vaš dar za pravu stvar te će se prikupljati brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.

Za vrijeme trajanja akcije a u tjednu od 10. do 15. listopada bit će aktiviran i donatorski broj telefona 060 90 11 (cijena poziva 6,25 kuna, PDV uključen).

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2015. ukupno je prikuplilo 74.457,19 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 466 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Ovom prilikom pozivamo dobrovoljne darivatelje krvi, koji se žele aktivnije uključiti u rad Crvenog križa, da se prema mjestu stanovanja odazovu u sjedište svojeg mjesnog odbora gdje će biti sabirno mjesto tijekom akcije Solidarnost na djelu, a na kojima će se održati izborne skupštine po mjesnim društvima Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave  u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-16-6, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

0001

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content