Kroz projekt Zdravi grad osigurano 185 paketa, u devet mjeseci podijeli smo 577 paketa s hranom

Socijalni radnik iz Berlina posjetio koprivnički Crveni križ
05/10/2016
U akciji Solidarnost na djelu 2016. prikupljamo sredstva za kupnju tenisica učenicima u školama
07/10/2016

KOPRIVNICA – Socijalna samoposluga Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uspješno je provela projekt koji je financiran iz projekta Grada Koprivnice pod nazivom Zdravi grad. Na natječaju Grada Koprivnice, GD CK Koprivnica odobreno je kroz Zdravi grad 7.000 kuna za kupnju paketa s hranom za korisnike Socijalne samoposluge, a trajanje projekta bilo je određeno od 1. travnja do 30. rujna 2016. godine. Sredstva iz Zdravog grada bila su namijenjena za kupnju 185 paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama, brašnom, šećerom, uljem, tjesteninom, soli i konzervama, a ovisno o broju članova obitelji, paketi su nadopunjavani ostalim ariklima iz donacija.

Socijalna samoposluga GD CK Koprivnica svakog tjedna pomaže između 10 i 20 obitelji s paketima hrane i higijene. Osim što je dio namirnica nabavljen zahvaljujući sredstvima Grada Koprivnica, dio namirnica prikupljamo od donacija naših sugrađana na akcijama u trgovačkim centrima, točnije u TC Koprivnica i Kauflandu. Ove godine primili smo i novčane donacije od građana za kupnju namirnica. Donacije u hrani redovito nam dostavljaju tvrtke Dukat i Sana, a iz Hrvatskog Crvenog križa primili smo donaciju žitarica i donaciju dječje hrane.  Ujedno, kupnju hrane za Socijalnu samoposlugu, GD CK Koprivnica financira iz sredstava koja su prikupljena u kasicama Crvenog križa u poslovnicama brojnih banaka na našem području. Ove godine u kasicama Crvenog križa građani su donirali 2.646,37 kuna, građani pojedinačno i tvrtke su uplatili 3.770 kuna i za sav taj novac je kupljena hrana za Socijalnu samoposlugu.

U devet mjeseci ove godine kroz Socijalnu samoposlugu podijelili smo 577 paketa pomoći s hranom i higijenom, a temeljem popisa Grada Koprivnice na kojem je 235 obitelji.

U radu Socijalne samoposluge GD CK Koprivnica sudjeluju brojni volonteri, kojima zahvaljujemo na odvojenom vremenu, a isto tako zahvaljujemo i svim našim donatorima, pojedincima i tvrtkama.

Nakon što je zavšren projekt financiran iz projekta Zdravi Grad, GD CK Koprivnica je kao partner s još 26 gradskih društava, u projektu kojem je nositelj Hrvatski Crveni križ, a kojim će biti osigurani paketi s hranom i higijenom za najpotrebitije građane. Riječ je o projektu „Humanitarni paketi za središnju Hrvatsku“, a ugovor je potpisan s Ministarstvom socijalne politike i mladih kao posredničkim tijelom za Europski fond za najpotrebitije (FEAD). Kroz taj projekt Hrvatski Crveni križ će u sljedećih godinu dana financirati nabavu i podjelu 83.538 paketa pomoći u hrani i higijeni za napotrebitije građane na područjima 6 županija Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke u vrijednosti od oko 8,3 milijuna kuna. Odobreni projekt Hrvatski Crveni križ provest će u suradnji s 26 partnerskih gradskih društava Crvenog križa na području spomenutih 6 županija.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica uspješno već drugu godinu organizira rad Socijalne samoposluge te kontinuirano pomaže sugrađanima u socijalnoj potrebi, a prema popisima Grada Koprivnice. Zahvaljujući novom projektu i kontinuiranim donacijama, rad Socijalne samoposluge se nastavlja.

podjela-1

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content