U 2019. godini prikupljeno 5711 doza krvi!

Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec prikupili više od 230 kilograma hrane i 85 komada higijenskih potrepština
12/12/2019
U Kauflandu prikupljeno više od 1700 kg prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
17/12/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica godinama je u samom vrhu po prikupljenim dozama krvi u Hrvatskoj. Zahvaljujući našim dobrovoljnim darivateljima krvi, koji nesebično daruju dio sebe i u 2019. godini bit ćemo među najuspješnijima u Hrvatskoj.

Akcijama u prosincu, koje su održane od 9. do 13. prosinca, završili smo s dobrovoljnim darivanjem krvi do sljedeće godine.

Na gradskim akcijama prikupljene su 385 doze krvi , a na akcijama u Koprivničkom Ivancu, Tvornici Danici, Goli i Novigradu Podravskom 125 doza krvi.

U 2019. godini organizirali smo i proveli ukupno 85 akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Koprivnici i 11 okolnih općina s područja svog djelovanja. Najviše akcija, njih 36, bilo je u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a ostale smo proveli u Društvima dobrovoljnih darivatelja krvi u Koprivnici  – Hrvatske željeznice, Policijska uprava Koprivničko- križevačka, Podravka, Belupo, Tvornica Danica, Vegeta i Podravka jela, Komunalac, KC vode, KC plin, Opća bolnica ‘Dr. Tomislav Bardek’, u Srednjoj i Obrtničkoj školi, Gimnaziji ‘Fran Galović’, te u Koprivničkim Bregima, Sokolovcu, Hlebinama, Rasinji, Goli, Koprivničkom Ivancu, Đelekovcu, Drnju, Legradu, Peterancu i Novigradu Podravskom.

Na akcijama u 2019. godini ukupno je prikupljeno 5711 doza krvi na čemu smo neizmjerno zahvalni svim darivateljima, kao i svima koji su sudjelovali u organizacijama i provedbi akcija.

Posebno nas raduje 235 novih darivatelja, koji su u 2019. godini prvi puta pružili ruku spasa te nas uvjerili da ne moramo brinuti za budućnost dobrovoljnog darivanja krvi.

Ponosni smo i na desetoro naših darivatelja koji su u 2019. godini 100. put darivali krv i  zasluženo postali članovi Kluba 100, koji okuplja dobrovoljne darivatelje krvi Koprivničko-križevačke županije koji su 100 i više puta darivali krv.

Josip Grabarić, Miroslav Resler, Đuro Špoljar, Anka Ledinski, Božidar Flis, Vlado Šarec, Ivan Ledinski, Željko Crnjaković, Zlatko Međimorec i Đuro Mihoci su ljudi koji su u 2019. godini 100. put darivali svoju krv.

Hvala svima koji su i ove godine pridonijeli nesebičnom davanju dijela sebe za spas drugih i vidimo se na akcijama darivanja krvi 20. siječnja 2020. u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Svim našim darivateljima i njihovim obiteljima upućujemo čestitke u prigodi predstojećih blagdana uz želje za dobro zdravlje!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content