Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec prikupili više od 230 kilograma hrane i 85 komada higijenskih potrepština

Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima organizirali prikupljanje donacija
11/12/2019
U 2019. godini prikupljeno 5711 doza krvi!
13/12/2019

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec u Kunovcu. Akciju su organizirali članovi učeničke skupine ‘Mali humanitarko’, Patricija Milanović, Filip Mesar, Ena Vranešević, Lejla Krtanjek, Lucas Polak, Magdalena Vrabelj, Izidor Čoklica, Rea Damjanović i Marijan Marić zajedno s njihovom voditeljicom Mateom Sodar i u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica.

Učenici su vrlo uspješno organizirali i proveli akciju kojoj su se njihovi kolege i roditelji, a i nastavnici odazvali u velikom broju te je ukupno prikupljeno više od 230 kilograma raznih prehrambenih namirnica te 85 komada higijenskih potrepština. Sve što je prikupljeno dostavljeno je u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica gdje će biti podijeljeno korisnicima Socijalne samoposluge uoči blagdana.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content