Svečano otvorenje Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama

Europski dan bez poginulih u prometu
17/09/2018
Crveni križ Koprivnica sudjelovao u preventivnoj akciji „ Zajedno za manje stradalih u prometu“
19/09/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima, u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, ovaj će tjedan u trima gradskim osnovnim školama otvoriti Volonterske točke, mjesta okupljanja članova volonterskih grupa.

Svečanost će se održati 20. rujna 2018. (četvrtak) u trajanju od 12.15 do 14.30 sati.

U 12.15 sati prvo ćemo otvoriti Volontersku točku u Osnovnoj školi „Braća Radić“, zatim u 13.00 sati u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ te u 13.45 u Osnovnoj školi „Đuro Ester”.

Otvorenjem Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama, članovi volonterskih grupa dobit će svoje mjesto za okupljanje i rad. Tu će osmišljavati i provoditi aktivnosti prikupljanja donacija u svojim školama te njegovati i promicati volontiranje. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Upravo je Osnovna škola „Braća Radić“ prva u kojoj će mladi volonteri, članovi volonterskih grupa, organizirati akciju prikupljanja školskog pribora za najpotrebnije sugrađane već ovog mjeseca. U listopadu će učenici Osnovne škole „Đuro Ester“ prikupljati prehrambene namirnice, a u studenom će se prikupljati odjeća u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, koprivničkim osnovnim školama „Antun Nemčić Gostovinski“, „Đuro Ester“ i „Braća Radić“, provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiran u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), a otvorenju Volonterskih točaka prisustvovat će predstavnici svih partnera u projektu.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content