Europski dan bez poginulih u prometu

Poziv na sudjelovanje u humanitarnoj akciji Veliko srce za veliki osmijeh
17/09/2018
Svečano otvorenje Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama
18/09/2018

KOPRIVNICA – U srijedu 19. rujna 2018. godine od 9 do 11 sati na Zrinskog trgu u Koprivnici održati će se preventivna akcija „Zajedno za manje stradalih u prometu“.

Preventivnu akciju zajednički će provesti Odsjek za sigurnost cestovnog prometa će, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, Povjerenstvom za promet grada Koprivnice, Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke županije, Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Autoklubom Koprivnica, Savjetom za sigurnost prometa Koprivničko-križevačke županije, Udrugama osoba s invaliditetom grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Na inicijativu TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europe), treću godinu zaredom, provodi se „Europski dan bez poginulih u prometu” (projekt  EDWARD – European Day Without A Road Death).

Cilj provođenja Europskog dana bez poginulih u prometu je povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenje broja smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama.

Tijekom preventivne akcije prezentirati će se projekt EDWARD, te propagirati poželjno ponašanje u cestovnom prometu i ukazivati na posljedice kršenja prometnih propisa kako od strane vozača motornih vozila, tako i od strane pješaka i vozača bicikala. Poseban naglasak biti će stavljen na negativan utjecaj alkohola na sigurnost cestovnog prometa pri čemu će se koristiti tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju utjecaj opojnih sredstava na vozače. Građanima će se dijeliti će se razni preventivni materijali namijenjeni svim skupinama sudionika u prometu, te će se prezentirati „preventivna“ prometna signalizacija.

Ujedno ovim putem pozivamo zainteresirane građane, jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave, odgojno-obrazovne institucije, udruge građana i ostale da se uključe u provedbu Europskog dana bez poginulih u prometu.

Sve sudionike u prometu molimo za oprez, međusobno uvažavanje i poštivanje prometnih propisa, kako tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu, tako i tijekom ostatka godine.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content