Crveni križ Koprivnica sudjelovao u preventivnoj akciji „ Zajedno za manje stradalih u prometu“

Svečano otvorenje Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama
18/09/2018
Svečano otvorene Volonterske točke u partnerskim osnovnim školama
20/09/2018

KOPRIVNICA – U srijedu 19. rujna 2018. godine djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su u obilježavanju „Europskog dana bez poginulih u prometu“, (projekt  EDWARD – European Day Without A Road Death) koji je pokrenut na inicijativu TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europe).

Cilj provođenja Europskog dana bez poginulih u prometu je povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenje broja smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama i tim povodom se je na Zrinskog trgu u Koprivnici održala preventivna akcija „Zajedno za manje stradalih u prometu“.

Rečenu preventivnu akciju zajednički su proveli uz GDCK Koprivnica i Odsjek za sigurnost cestovnog prometa, Povjerenstvo za promet grada Koprivnice, Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Autoklub Koprivnica, Savjet za sigurnost prometa Koprivničko-križevačke županije, Udruge osoba s invaliditetom grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom preventivne akcije propagiralo se poželjno ponašanje u cestovnom prometu i ukazivalo na posljedice kršenja prometnih propisa kako od strane vozača motornih vozila, tako i od strane pješaka i vozača bicikala. Poseban naglasak bio je stavljen na negativan utjecaj alkohola na sigurnost cestovnog prometa pri čemu su naši djelatnici I volonteri prezentirali tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju utjecaj opojnih sredstava na vozače.

Najmlađim posjetiteljima posebno je bila zanimljiva prezentacija oživljavanja na umjetnoj lutki koju je prezentirao Zdravko Janković, djelatnik GDCK Koprivnica, a u dijeljenju promotivnog materijala pridružili su mu se Ema Jančevec i Josip Živoder volonteri GDCK Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content