Susret dobrovoljnih davatelja krvi Koprivnice i Rijeke

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 170 kilograma hrane i 69 komada higijenskih potrepština
21/08/2017
Napustila nas je Danica Martinaga!
29/08/2017

KOPRIVNICA- U subotu 26. kolovoza 2017. godine Klub 100  koji okuplja dobrovoljne davatelje krvi sa 100 i više davanja muški i 75 i više davanja žene Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i Gradskog društvo Crvenog križa Koprivnica bili su domaćinu posjeta Kluba 100 kapi Gradskog društva Crvenog križa Rijeke. U srdačnom susretu osoba koji su nebrojeno puta spasili mnoge živote, dotaknuli su se i problema vezanih uz davanje krvi.

Dobrodošlicu su im poželjeli predsjednik našeg Kluba 100  Stjepan Lončar, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković i ravnateljica Županijskog i Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev.

Razgovaralo se o zajedničkoj inicijativi svih klubova 100 u Republici Hrvatskoj da se vrate priznanja dobrovoljnim davateljima krvi koji su krv dali 100. puta u kalendarskoj godini, a koje uručuje Predsjednica Republike Hrvatske: Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske. Naime potaknuti prošlogodišnjim dodjeljivanjem Priznanja, dobrovoljni davatelji krvi  ostali su iznenađeni jer nisu primili priznanje koje su svih ranijih godina primili zlatni davatelji krvi. Dotaknuti su i drugi problemi vezani uz dobrovoljno davanje krvi. Dobrovoljni davatelji krvi za sebe činom davanja ne traže ništa. Ali kada dođu u potrebu da i njima zatreba pomoći, traže samo malo razumijevanja i drugih čimbenika u društvu.

Izražavajući zahvalnost za dobrodošlicu, domaćine je pozdravio Dinko Kudrić dopredsjednik Savjeta DDK Rijeka i Milan Pajdak predsjednik Kluba 100 kapi sa suradnicima.

Domaćini i gosti proveli su ugodno poslijepodne na Renesansnom festivalu. Goste i domaćine pozdravio je i zaželio dobrodošlicu gradonačelnik Mišel Jakšić.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content