Napustila nas je Danica Martinaga!

Susret dobrovoljnih davatelja krvi Koprivnice i Rijeke
29/08/2017
Članovi interventnih timova učili pružanje prve pomoći
04/09/2017

Danas 29. kolovoza 2017. godine u 13 sati oprostili smo se od naše volonterke, suradnice i prijateljice Danice Martinaga.

Danica Martinaga rođena je 28. 10. 1960. godine u Bjelovaru. Put je dovodi u Koprivnicu gdje je 1979. godine dobila posao u sektoru informatike u Podravci i tu je provela svoj cijeli radni vijek do 2017. godine.

Danica je cijeli svoj život bila vezana za Podravku i Crveni križ. Kao mlada radnica priključila se velikoj obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi u Podravki gdje je i sama u mlađim danima bila darivatelj krvi. I upravo tim činom opredijelila se za volontiranje u Društvu dobrovoljnih darivatelja krvi Podravke i Crvenom križu. Prije petnaestak godina preuzela je vođenje evidencija svih podravkinih darivatelja krvi, a 2009. godine izabrana je za predsjednicu Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Podravke, najvećeg društva koje je okupljalo nekoliko tisuća darivatelja. Okupljala je dobrovoljne darivatelje krvi na skupštinama, izletima i druženjima te se zalagala za ostvarenje njihovih prava. Organizirala je akcije dobrovoljnog darivanja krvi za sve Podravkine tvornice te je aktivno promovirala davalaštvo krvi u svojoj sredini.

Članica Skupštine i Odbora gradskog i županijskog društva Crvenog križa bila je od 2005. godine, a sudjelovala je i u svim događanjima u organizaciji Crvenog križa, od raznih edukacija do brojnih humanitarnih akcija. Svoj volonterski doprinos dala je u akcijama Solidarnosti na djelu, aktivna je bila tijekom prikupljanja pomoći u poplavama koje su pogodile Slavoniju te u migrantskoj krizi.

Sve ove godine u Crvenom križu aktivno je sudjelovala u kreiranju ideja i programa za razvoj Crvenog križa u koprivničkoj Podravini. Imala je osjećaj humanosti i pomaganja drugima. Zalagala se za transparentnost u svemu u čemu je sudjelovala. Za svoj rad primila je i priznanja, a posebno za istaknuti je priznaje Hrvatskog Crvenog križa za ukupni doprinos u razvoju dobrovoljnog davanja krvi koje je dobila u prigodi obilježavanja 135. obljetnice koprivničkog Crvenog križa.

Nažalost, teška bolest, s kojom se Danica hrabro borila od prošle godine, zaustavila je ovozemaljske planove i odvojila je od obitelji, kćeri Mateje, supruga Vladimira i oca Ivana i prijatelja.

Ostati će nam uvijek u sjećanju.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content