“SOLIDARNOST NA DJELU 2015.”

U Kauflandu prikupljeno oko 70 kilograma raznih namirnica za Socijalnu samoposlugu
13/10/2015
OPG Pavunić donirao 5 tona jabuka
13/10/2015

Provođenje akcije ‘Solidarnost na djelu 2015.’ predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2015. godini dana 15. listopada (četvrtak) kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

  1. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:

                                                                    ‘Vaš dar za pravu stvar’

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 10% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području Grada Koprivnice 43. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se 15. listopada 2015. godine (četvrtak) od 15,30 – 19,00 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 17. i 18. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2015. godine.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznaku Crvenog križa.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu ukupno je prikuplilo 76.436,30 kuna, a nakon uplate HCK-u, kupljeno je i podijeljeno 327 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Grada Koprivnice i 11 okolnih općina.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content