OPG Pavunić donirao 5 tona jabuka

“SOLIDARNOST NA DJELU 2015.”
13/10/2015
Listopadske akcije darivanja krvi počinju akcijama u restoranu koprivničkog Crvenog križa
15/10/2015

KOPRIVNICA – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pavunić iz Virja, drugu godinu za redom, doniralo je jabuke Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

S obzirom na Delegiranu Uredbu Europske komisije o provedbi dodatnih privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima određenog voća i povrća, proizvođači jabuka Pavunić iz Virja odlučili su svoje jabuke donirati Crvenom križu, a njima će biti plaćene iz sredstava EU.
S obzirom na nedostatak skladišnog prostora, jabuke su smještene u skladišni prostor koprivničke tvrtke Komunalac. Kako Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u svojem sastavu ima Pučku kuhinju i Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta Socijalna košarica, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, tako će se jabuke dijeliti korisnicima toplih obroka i pomoći u prehrani. Svakodnevno se u Pučkoj kuhinji priprema oko 150 obroka, a u Socijalnoj samoposluzi na popisu je oko 300 obitelji. U rujnu je podijeljeno 47 paketa koje je dobilo 150 članova obitelji, korisnika zajamčene minimalne naknade i socijalnog programa Grada Koprivnice, sve zahvaljujući donacijama naših sugrađana u trgovačkim centrima svake subote. U Pučkoj kuhinji je pripremljeno 4.268 obroka, a od toga ih je dostavljeno 1.481.

Dio jabuka iz donacije namijenjen je za podjelu izbjeglicama i migrantima koji prolaze kroz Botovo.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content