Slikovnice Crvenog križa podijelili smo svim prvašićima osnovnih škola

Župan Koprivničko- križevačke županije održao prijem za predstavnike društava Crvenog križa
12/05/2021
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak, 17. svibnja
13/05/2021

KOPRIVNICA – U Tjednu Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, već tradicionalno organizira prijem učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa.

Drugu godinu za redom prijem nije upriličen tradicionalnim okupljanjima po školama, zbog epidemije uzrokovane koronavirusom COVID 19, no obilježen je podjelom slikovnica svim učenicima prvih razreda. Kako bi nastavili s upoznavanjem prvačića s osnovnim idejama Crvenog križa, pomaganjem bližnjemu u nevolji, svim učenicima prvih razreda škola s područja Koprivnice i 11 općina poklonili smo edukativne slikovnice Crvenog križa ‘ Medo Jurica kreće u školu’ i plakate Crvenog križa ‘Znaš li kako se zaštiti od virusa’ s Medom Juricom, koje su postavili u svojim učionicama.

Ukupno smo podijelili 483 slikovnice učenicima i nastavnicima kako bi svoje učenike upoznali s osnovnim načelima Crvenog križa humanosti, nepristranosti, neutralnosti, neovisnosti, dobrovoljnosti, jedinstva i univerzalnosti nastojeći i kod tako mladih potaknuti razmišljanja o međusobnom pomaganju i senzibilizirati ih za osnovne ideje Crvenog križa.

Ujedno, voditeljica podmlatka Crvenog križa Lidija Molnar, u Osnovnoj školi Braće Radića u Koprivnici, najmlađe je upoznala je s osnovama prve pomoći što je izazvalo veliko zanimanje učenika i njihovu želju za nastavkom educiranja o Crveno križu i njegovom djelovanju.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content