Župan Koprivničko- križevačke županije održao prijem za predstavnike društava Crvenog križa

Članovima ŽIT-a uručene zahvalnice za volontiranje na potresom razrušenim područjima
11/05/2021
Slikovnice Crvenog križa podijelili smo svim prvašićima osnovnih škola
12/05/2021

KOPRIVNICA- U povodu Tjedna Crvenog križa te Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, župan Koprivničko- križevačke županije Darko Koren održao je prijem za predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa, kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Župan je predstavnicima Crvenog križa zahvalio na dolasku i dosadašnjoj suradnji te čestitao Međunarodni dan Crvenog križa, te pohvalio rad društava s mladima, poželjevši im mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju, s naglaskom na angažmanu u borbi s pandemijom koronavirusa i nedavnim potresima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Velika je uloga i vas samostalno i kao sastavnice županijskog sustava civilne zaštite, a iznimno smo ponosi što smo od 2012. godine prva županija u Hrvatskoj po broju darovanih doza krvi na broj stanovnika. Zahvaljujem darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, kao i vama koji ste sve to organizirali. Svojim ste angažmanom potvrdili predanost u očuvanju i zaštiti ljudskih života te vam zahvaljujemo na svemu što činite za dobrobit onih koji trebaju vašu pomoć, a posebno hvala vašim volonterima. Potrebnu je istaknuti i vašu ulogu u organizaciji cijepljenja na punktovima te vam i na tome od srca hvala’, kazao je župan Koren.

Predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Đurđica Trbus zahvalila je županu i suradnicima na odličnoj suradnji: ‘Hvala vam što uvijek podržavate sve naše aktivnosti i programe, a hvala i našim ljudima, koji su pravi humanitarci, što ih provode. Odlična je i suradnja među društvima Crvenog križa koja su velika obitelj koja skrbi o svima potrebitima.

Ravnateljica županijskog Društva i te koprivničkog Gradskog društva Adela Sočev dodala je kako je posljednjih mjeseci Crveni križ, njegove djelatnike i volontere, obilježilo pomaganje ljudima u potresom pogođenim područjima: Dio naših volontera tamo je već četiri mjeseca, ukupno 61 volonter 225 dana, a paralelno smo angažirani i na punktovima za cijepljenje. U svemu tome želim zahvaliti našim vrijednim volonterima na doprinosu te Županiji na podršci.’

Zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom izrazio je i potpredsjednik županijskog Društva i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac.

Tjedan Crvenog križa traje od 8. do 15. svibnja, a ove je godine posvećen psihosocijalnoj podršci, odnosno mentalnom zdravlju. Cilj svih aktivnosti je osvješćivanje građana o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i pronalaska vremena za sebe, u sklopu kampanje „Mojih 5 minuta mira“.

Foto: kckkz.hr

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content