Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak, 17. svibnja

Slikovnice Crvenog križa podijelili smo svim prvašićima osnovnih škola
12/05/2021
Koprivnički volonter Miroslav Kanisek proglašen volonterom godine Hrvatskog Crvenog križa
13/05/2021

KOPRIVNICA – Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svibnju počinju u ponedjeljak 17. svibnja, a završavaju u petak 21. svibnja, prema rasporedu iz Kalendara akcija za 2021. godinu.

RASPORED AKCIJA

  1. svibnja 2021. (ponedjeljak) akcija će biti od 8,30 do 12 i od 12,30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  2. svibnja 2021. (utorak) akcija će biti od 10 do 13,30 i od 14 do 17,30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  3. svibnja 2021. (srijeda) akcija će biti u vremenu od 10,30 do 14 i 14,30 do 18 sati prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  4. svibnja 2021. (četvrtak) akcije će biti od 9 do 11,30 sati u Policijskoj upravi Koprivničko križevačkoj u prostorima sportske dvorane, a poslijepodne od 13 do 16 sati u Đelekovcu za Općinska društva Crvenog križa Đelekovec i Legrad u društvenom domu u Đelekovcu.
  5. svibnja 2021. (petak) akcija će se održati u prijepodnevnim satima u Koprivničkim Bregima od 9 do 11,30 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Koprivničkim Bregima, a u poslijepodnevnim satima u Drnju od 13 do 16 sati za Općinska društva Crvenog križa Drnje i Peteranec u prostorijama Društvenog doma u Drnju.

U slučaju promjene mjesta održavanja akcija putem naših medija dobrovoljni darivatelji krvi biti će na vrijeme obaviješteni.

Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije.
Osobe koje su preboljele COVID -19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu darivati krv prema sljedećim kriterijima:

  • Ako su cjepiva bazirana na mRNA tehnologiji (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako su cjepiva bazirana na adenovirusno vektorskoj tehnologiji (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen,Sputnik V) :-odgoda darivanja za 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok). Odgoda darivanja za sedam dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija).
  • Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom ( kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac ): – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja
  • Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljenje – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja.

Pozivamo naše darivatelje da se pridruže akcijama i daruju dragocjenu tekućinu.

Podsjetite i vaše prijatelje. Pozovite i one koji do sada nisu darivali krv. Nikada nije kasno učiniti humani čin darivanja krvi.

Zahvaljujemo na odazivu!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content