„Slatko srce“ obilježit će Hrvatski dan šećerne bolesti u subotu ispred tržnice

Edukacija o učinkovitoj potrošnji hrane i energije u sklopu projekta “Centar za pomoć u kući Koprivnica”
10/05/2022
Slatko srce obilježilo Hrvatski dan šećerne bolesti
16/05/2022

KOPRIVNICA – Članovi Kluba „Slatko srce“, kojeg je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i koji okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje, obilježit će po prvi puta Hrvatski dan šećerne bolesti.

Članovi Slatkog srca mjerit će razinu šećera u krvi i družiti se s građanima. U povodu Hrvatskog dana šećerne bolesti akciju će provoditi ispred Gradske tržnice u Koprivnici u subotu, 14. svibnja od 9 do 12 sati.

Obilježavanje Hrvatskog dana šećerne bolesti provest će se u sklopu projekta „Slatko srce“ za koji je istoimenom Klubu Zaklada „Hrvatska za djecu“ odobrila skoro 100 tisuća kuna.

Hrvatski sabor 9. ožujka 2022. donio je Odluku o proglašenju 14. svibnja „Hrvatskim danom šećerne bolesti“. Odluka je donesena na inicijativu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora u cilju jačanja svijesti te provođenja dodatnih preventivnih aktivnosti i unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolešću u RH.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financiran je od Zaklade „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content