Slatko srce obilježilo Hrvatski dan šećerne bolesti

„Slatko srce“ obilježit će Hrvatski dan šećerne bolesti u subotu ispred tržnice
12/05/2022
U Kauflandu prikupljeno više od 900 kg prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
16/05/2022

KOPRIVNICA – U povodu Hrvatskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 15. svibnja, Klub „Slatko srce“ organizirao je dvije aktivnosti ovog vikenda. U subotu 14. svibnja 2022. godine ispred Gradske tržnice su članovi kluba „Slatko srce“ mjerili šećer građanima kako bi podigli svijesti o dijabetesu. Proveli su mjerenje šećera u krvi 90 osoba i družili se s građanima predstavljajući projekt i informirajući ih o dijabetesu. Ukazali su pri tom da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti. Zbog prilično povišenih vrijednosti koje je mjerenje pokazalo kod nekoliko građana, savjetovali smo im da se jave svojem liječniku.

U nedjelju 15. svibnja 2022. godine u prostorijama GDCK Koprivnica, članovi kluba dijabetičara „Slatko srce“ dočekali su članove udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalne bicikliste koji su se uključili u provedbu aktivnost prikupljanja donacija za organizaciju dijabetičkog kampa na moru uz edukacije, predavanja i radionice. U tjednu kada se obilježava „Hrvatski dan dijabetesa“ od 9.5. do 15.5.2022. godine, svi zainteresirani građani skupljali su kilometre i prijavljivali ih. Virtualno natjecanje sportaša, djece, mladeži i svih građana podržali su profesionalni biciklisti koji su odvozili rutu od Osijeka do Zagreba, a usput su stali u Našicama, Virovitici, Koprivnici i Križevcima. Predstavnici Udruge MaDi pratili su bicikliste u kombiju. Dolaskom u GDCK Koprivnica, biciklisti i članovi udruge MaDi osvježili su se i porazgovarali s našim članovima kluba „Slatko srce“ o aktivnostima koje provode.

Klub dijabetičara Slatko srce djeluje u sklopu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje. Obilježavanje Hrvatskog dana šećerne bolesti dodatna je aktivnost projekta „Slatko srce“ za koji je istoimenom Klubu Zaklada „Hrvatska za djecu“ odobrila skoro 100 tisuća kuna.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financiran je od Zaklade „Hrvatska za djecu“.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content