Edukacija o učinkovitoj potrošnji hrane i energije u sklopu projekta “Centar za pomoć u kući Koprivnica”

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa
06/05/2022
„Slatko srce“ obilježit će Hrvatski dan šećerne bolesti u subotu ispred tržnice
12/05/2022

KOPRIVNICA – “Učinkoviti resursi potrošnje hrane i energije” bila je tema edukacije, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo za svoje zaposlenike. Edukacija je održana od 4. do 6. svibnja 2022. godine u prostorijama društva, vodila ju je dipl. ing. prehrambene tehnologije Marijana Staneković, a sudjelovalo je 10 djelatnika GDCK Koprivnica.

Odgovorno ponašanje prema hrani i racionalno korištenje energije važni su za očuvanje i zaštitu okoliša, a u ova izazovna vremena važna je i svaka moguća ušteda. Priprema hrane za korisnike iznimno je bitan dio djelovanja GDCK Koprivnica, stoga smo ovoj edukaciji pristupili s mnogo zanimanja i pozornosti. Kroz predavanja, radionice i rasprave polaznici su tražili načine dodatnog smanjenja gubitaka energije i sprečavanja bacanja hrane prilikom obavljanja svakodnevnih poslova. Podijelili su mišljenja, iskustva i probleme s kojima se suočavaju te kroz naučeno ponudili moguća rješenja i poboljšanja.

Bila je to četvrta edukacija o horizontalnim temama u sklopu projekta “Centar za pomoć u kući Koprivnica”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 14.884.891,35 kuna. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od svibnja 2020. do svibnja 2023. godine. Projekt odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content