U Kauflandu prikupljeno više od 900 kg prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu

Slatko srce obilježilo Hrvatski dan šećerne bolesti
16/05/2022
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak, 16. svibnja
16/05/2022

KOPRIVNICA – U sklopu Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja 2022. godine, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u suradnji s Kauflandom organiziralo i provelo akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za potrebe Socijalne samoposluge pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”. U košari koja je bila postavljena u Kauflandu tijekom Tjedna Crvenog križa prikupljeno je ukupno 903 kilograma prehrambenih namirnica i 244 komada higijenskih potrepština.

Pribroje li se tome donacije kupaca iz Robnog centra KTC u Koprivnici, gdje su volonteri koprivničkog Crvenog križa u ponedjeljak, 8. svibnja prikupili 104 kg različitih prehrambenih namirnica i 58 komada higijenskih potrepština, ukupno smo u Tjednu Crvenog križa za koprivničku Socijalnu samoposlugu skupili više od tonu hrane.

Sve donacije koje su prikupljene od velikodušnih kupaca podijelit će se u Socijalnoj samoposluzi obiteljima s područja Koprivnice, te uz pomoć Mobilnog tima na područjima okolnih općina prema određenom rasporedu. Još jednom se zahvaljujemo svima onima koji su podržali ovu akciju i omogućili da i dalje nastavljamo pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija kao i našim volonterima koji su dijelili letke s popisom potrebnih namirnica.

Također pozivamo sve one koji žele donirati prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, da svoje donacije donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7, svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Ako želite pomoći novčano, iznos uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

 

U prikupljanju donacija u akciji “Vaš dar za pravu stvar” u Kauflandu sudjelovali su umirovljenici uključeni u projekt “Volonter penzioner”. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content