“Slatko srce” će obilježiti Svjetski dan šećerne bolesti

Izrađen stručni rad o zdravstvenim navikama umirovljenika
10/11/2021
Ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev sudjelovala na predstavljanju Podravskog zbornika
12/11/2021

KOPRIVNICA – Članovi Kluba „Slatko srce“, kojeg je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i koji okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje, obilježit će Svjetski dan šećerne bolesti. Kao i prošli vikend u povodu Dana grada Koprivnice, članovi Slatkog srca mjerit će razinu šećera u krvi i družiti se s građanima. U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti akciju će provoditi ispred Gradske tržnice u Koprivnici u subotu, 13. listopada od 9 do 12 sati.

Kako bi se ukazalo na prisutnost dijabetesa, tradicionalno će 14. studenog u plavoj boji biti osvijetljene mnoge građevine diljem svijeta. U našoj županiji će u nedjelju navečer osvijetljene u plavo biti Gradska vijećnica u Koprivnici, Sinagoga u Križevcima i utvrda Stari grad u Đurđevcu.

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti dio je projekta „Slatko srce“ za koji je istoimenom Klubu Zaklada „Hrvatska za djecu“ odobrila skoro 100 tisuća kuna. Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog i njime se javnost educira s problemima koje ta bolest nosi, prijetnje koje predstavlja neotkriven ili loše reguliran dijabetes, te kako ga liječiti i kako prevenirati.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content