Ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev sudjelovala na predstavljanju Podravskog zbornika

“Slatko srce” će obilježiti Svjetski dan šećerne bolesti
12/11/2021
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju 15. studenoga 2021.
12/11/2021

KOPRIVNICA – U povodu Dana Muzeja grada Koprivnice te obilježavanja Dana grada Koprivnice, u srijedu, 10. studenoga 2021. godine u Galeriji Mijo Kovačić predstavljen je Podravski zbornik 2021. Uz gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića i ravnatelja Muzeja grada Koprivnice zbornik je predstavila i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Podravski zbornik pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega, okuplja brojne autore koji svojim radovima obrađuju različite teme i područja, pružajući na taj način korisne informacije velikom krugu zainteresiranih čitatelja i korisnika.

U ovogodišnjem, 47. po redu Podravskom zborniku objavljen je tekst o koprivničkom Crvenom križu, čiji su koautori ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, voditelj službe za zdravstvene, socijalne i humanitarne programe u GDCK Koprivnica Zdravko Janković i povjesničar iz Muzeja grada Koprivnice Nikola Cik. U tekstu su predstavili koprivnički Crveni križ kroz njegovu povijest dugu 140 godina i planove za budućnost.

Na predstavljanju Podravskog zbornika ravnateljica Adela Sočev istaknula je kako GDCK Koprivnica obilježava 140 godina postojanja (1881.-2021.) sjećanjima na važne događaje iz svoje prošlosti ali i najznačajnijim projektima u povijesti društva.

Među najznačajnijim djelatnostima koprivničkog Crvenog križa u 21. stoljeću jesu dobrovoljno darivanje krvi, tečajevi prve pomoći za vozače i radnike, podjela socijalno-humanitarne pomoći stanovništvu u potrebi te priprema i podjela obroka u Pučkoj kuhinji koja i 2021. godini obilježava dva desetljeća kontinuiranog rada.

Ravnateljica Sočev osvrnula se na posljednjih nekoliko godina, koje su bile među najuspješnijim u povijesti GDCK Koprivnica i u kojima društvo doživljava ekspanziju, ponajprije zahvaljujući povlačenju bespovratnih financijskih sredstava  iz fondova Europske unije.

Iz tih fondova samo u prošloj, 2020. godini, GDCK Koprivnici odobrena su tri projekta  u ukupnom iznosu od 17,5 milijuna kuna.

Najznačajniji projekt je gradnja novog Centra za pomoć u kući vrijednog gotovo 15 milijuna kuna što je i najljepša rođendanska čestitka za 140, rođendan koprivničkog Crvenog križa i zalog za buduće generacije humanitaraca i volontera na području koprivničke Podravine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content