Slatki paketi bez šećera za članove Kluba “Slatko srce”

Povijesni dan za koprivnički Crveni križ: položen kamen temeljac za novu zgradu Centra za pomoć u kući
20/12/2021
Zahvaljujući donacijama uljepšali smo blagdane 270 obitelji
23/12/2021

KOPRIVNICA – Članovi Kluba “Slatko srce” okupili su se na predblagdanskom druženju u srijedu, 22. prosinca 2021. godine u Sportskoj dvorani “Vinko Zember” kod Osnovne škole “Đuro Ester” u Koprivnici. Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kroz projekt “Slatko srce” Klub je od Zaklade “Hrvatska za djecu” dobio gotovo 100 tisuća kuna za aktivnosti kojima se daje potpora članovima, a jedan od tih programa bilo je i ovo veselo druženje.

Okupljenima su se kratko obratili voditelj Kluba “Slatko srce” Miroslav Kanisek i voditeljica projekta “Slatko srce”, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev. Predstavili su aktivnosti provedene u ovoj i planove za iduću godinu te svima poželjeli ugodne blagdane i mnogo sreće u novoj, 2022. godini. Među lijepim željama istaknuli su onu da svima vrijednost šećera u krvi bude u granicama normale.

Na svečanosti su članovima Kluba “Slatko srce” podijeljeni paketi sa slatkišima koje smiju jesti osobe oboljele od dijabetesa. Zahvaljujući sredstvima iz projekta, nabavljeno je 20 paketa kojima smo razveselili naše najmlađe članove. Neki su se mališani tek pridružili Klubu pa je održano i predstavljanje svih članova te zajedničko druženje.

Potporu Klubu “Slatko srce” dao je frontmen koprivničke grupe Ogenj Tomislav Mihac Kovačic. Na okupljanju je zapjevao i zasvirao te se družio s mladima koji, kao i on, boluju od dijabetesa. U razgovoru je istaknuo važnost rekreacije i sportskih aktivnosti u regulaciji šećera pa su, uz glazbu, članovi “Slatkog srca”, djeca i njihovi roditelji, zaigrali nogomet.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content