Zahvaljujući donacijama uljepšali smo blagdane 270 obitelji

Slatki paketi bez šećera za članove Kluba “Slatko srce”
23/12/2021
Izvanredna akcija darivanja krvi u utorak, 28. prosinca u GDCK Koprivnica
24/12/2021

KOPRIVNICA – Plemeniti ljudi velikog srca svojim su donacijama u posljednjem mjesecu 2021. godine učinili korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica blagdane veselijima, na čemu smo svima beskrajno zahvalni.

Sve donacije nas jednako raduju, no posebno valja izdvojiti pojedinačne donacije koje naši sugrađani donose u sjedište koprivničkog Crvenog križa, darujući onoliko koliko mogu kako bi pomogli nekome kome ta pomoć mnogo znači. U mjesecu darivanja tako je donirano 60 kilograma prehrambenih proizvoda i 1.450 kuna za koje smo kupili potrebne namirnice.

Podravka, koprivnička najveća i najpoznatija kompanija sa srcem donirala je našoj Socijalnoj samoposluzi 836 komada svojih proizvoda, a učenici Osnovne škole Drnje prikupili su 458 komada prehrane i higijene.

Predstavnice Gradske organizacije HSS-a Koprivnica donijele su u našu Socijalnu samoposlugu 108 komada prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, dok su članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ donirale 120 kilograma prehrambenih proizvoda za Pučku kuhinju.

Hrvatski Crveni križ dostavio nam je 1.483 komada Maggi juha, Thommy majoneze te slatkiša za korisnike Socijalne samoposluge. Ukupna težina te donirane robe iznosi 280 kilograma.

I u Osnovnoj školi Braća Radić iz Koprivnice bili su vrijedni ovog prosinca. Prikupili su i donirali 718 komada prehrane i higijene, ukupne težine 252 kilograma. Posebno treba napomenuti da su 6.c i 6.d iz OŠ Braće Radić u svojim razredima prikupljali donacije te donirali ukupno 170 komada prehrambenih i higijenskih proizvod. Ta dva razreda su nas i posjetila a mi smo njih upoznali s radom Socijalne samoposluge.

Donacije su prikupljali u Osnovnoj školi Đuro Ester te nam donirali više od 200 kilograma različitih namirnica i potrepština.

Djelatnici i učenici Osnovne škola Gola u predblagdansko vrijeme pomogli su potrebitim sumještanima tako što su prikupili oko 400 kilograma osnovnih prehrambenih namirnica. Sve to raspoređeno je u 64 paketa i podijeljeno obiteljima na području Općine Gola uz pomoć volontera Općinskog društva Crvenog križa Gola.

Korisnicima Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge blagdane smo uljepšali i donacijama robe pred istekom roka trajanja, koja redovito, svaki tjedan stiže u našu kuhinju iz KTC-a i Kauflanda.

Tome svakako treba pribrojiti donacije koje su na akcijama u trgovačkim centrima KTC, TC Supernova i Kaufland tijekom prosinca prikupili naši volonteri.

Zahvaljujući svemu tome, uoči blagdana smo podijelili 120 paketa korisnicima Socijalne samoposluge s područja grada Koprivnice. U tim paketima je bilo ukupno 3.128 komada prehrambenih i higijenskih proizvoda, teških nešto više od 1,5 tone. Mobilni tim Socijalne samoposluge podijelio je 150 paketa osobama u potrebi u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica. U tim paketima je bilo skoro tonu različitih proizvoda.

Hvala svim koji su nam na bilo koji način pomogli da svi skupa uljepšamo blagdane onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

 

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content