Skupština Kluba 100 prihvatila planove rada za 2024. godinu

Dobrovoljni darivatelji krvi u ožujku dali 482 doze krvi
15/03/2024
Skupština GDCK Koprivnica usvojila izvješća o radu i financijama u 2023. godini
19/03/2024

VLAISLAV – Klub 100 Dobrovoljnih darivatelja Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, koji okuplja darivatelje sa 100 i više davanja (M) i 75 i više davanja (Ž), upriličio je u subotu, 16. ožujka 2024. druženje i Skupštinu u društvenom domu u Vlaislavu. Kako Klub 100 ove godine slavi 10. obljetnicu osnivanja, predsjednik Kluba 100 Stjepan Lončar rezimirao je postignuća i brojne aktivnosti kroz 10 godina djelovanja Kluba. U Vlaislavu se okupilo gotovo stotinu darivatelja, od ukupno 180 koliko ih je registrirano darivatelja s više od 75 (Ž) i više od 100 (M).

Zlatko Jertec, član Kluba, predstavio je Plan rada koji uključuje nastavak dosadašnjih aktivnosti Kluba 100 vezanih uz promociju i organizaciju darivanja krvi na našem području prema Kalendaru akcija. Istaknuo je da će sudjelovati u organizaciji susreta i druženja darivatelja te će proraditi na omasovljenju darivanja krvi, posebno među mladima, kojima treba stalno dokazivati društvenu korisnost darivanja krvi.

Okupljenima su se obratili potpredsjednica Kluba 100 dr. Ljiljana Sertić, predsjednica DCK Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković, načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek te predsjednik Općinskog vijeća Novigrad Podravski Zlatko Makar, koji su pozdravili sve prisutne te izrazili ponos na humanost članova Kluba 100. Na okupljanju članova Kluba 100 bile su i Adela Sočev, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te Antonija Pukec, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Na svečanosti su prigodni program izveli članovi KUD-a Delovi, a potom je uslijedilo druženje tzv. zlatnih darivatelja s područja Podravine i Prigorja.

Općina Novigrad Podravski donacijom od 500 eura podržala je organizaciju ovog susreta, a sredstva je osiguralo i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content