Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica donijela Plan rada za sljedeću godinu

Održana edukacija „Kompetencije stečene volontiranjem – kako ih pratiti i ocjenjivati“
13/12/2017
Ravnateljice gradskih društava i predsjednica županijskog Crvenog križa na prijemu kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović
14/12/2017

KOPRIVNICA- Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u srijedu 13. prosinca 2017. godine održalo je redovnu izvještajnu Skupštinu. Skupština je usvojila Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu te verificirala Ines Kukec, novu predsjednicu Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Podravka, za članicu Skupštine GDCK Koprivnica i izabrala je za zastupnicu Skupštine Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Dragutina Havaića iz Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskih željeznica, Skupština je izabrala za novog člana Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, umjesto Danice Martinaga, iz DDDK Podravke koja je ove godine preminula.

GD CK Koprivnica u Planu rada za 2018. godinu nastavlja s provođenjem svojih aktivnosti i javnih ovlasti. Ravnateljica Adela Sočev je navela kako je, uz redovne poslove u gradskoj kuhinji, prvoj pomoći i radu s mladima, posebice u školama, naglasak na humanitarnim i socijalnim djelatnostima. Tome će pridonijeti projekt Volimo volontiranje, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg će se prikupljati donacije, a isto tako je izrazila nadu da će GD CK Koprivnica i u narednoj godini, u partnerstvu s GD CK Čakovec, sudjelovati u FEAD projektu kroz koji je u 2017. godini osigurano i podijeljeno oko 8.000 paketa hrane i higijene osobama u potrebi na području Koprivnice i 11 okolnih općina. Darivanje krvi također je jedna od istaknutijih djelatnosti GD CK Koprivnica s kojom će se nastaviti u organizaciji više akcija nego u ovoj godini i planom prikupljanja oko 6.000 doza krvi kao i dosadašnjih godina. GD CK Koprivnica planira u narednoj godini riješiti pitanje skladišnog prostora ukoliko se za to ukaže prilika jer bi to bila investicija neophodna za daljnje funkcioniranje.

Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec  i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja.

– Želim vam da imate čim više posla sa educiranjem volontera, u radu s mladima i prikupljanjem krvi, a čim manje posla u Pučkoj kuhinji jer će to značiti da naš grad postaje sve razvijenije mjesto za ugodan život – naglasio je u svom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

-Hvala vam na svemu dobrome što činite  jer time činite i boljom cijelu zajednicu- istaknula je Željka Koluder Vlahinja pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije.

Gosti su u svojim govorima izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom Gradskog društva Crvenog Križa Koprivnica, pohvalili entuzijazam i predanost svih zaposlenih i volontera i poželjeli svima nazočnima sve najbolje u povodu predstojećih blagdana. Gosti i članovi Skupštine čestitali su Anici Desnica, članici Odbora i Skupštine, na priznanju što je ušla među tri najbolja volontera u Hrvatskoj prema izboru Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Nakon završetka službenog dijela Skupštine, članovima Skupštine pridružili su se volonteri GDCK Koprivnice te su zajedničkim druženjem obilježili završetak ove godine sa željom da zajedničkom voljom i radom i u sljedećoj godini provodimo temeljna načela Crvenog Križa.

 

hck
hck

Odgovori

Skip to content