Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica donijela Plan rada za sljedeću godinu

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 110 kilograma hrane i higijenskih potrepština
15/12/2018
Brojne donacije u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica
19/12/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine održalo je redovnu izvještajnu Skupštinu. Skupština je usvojila Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu.

GD CK Koprivnica u Planu rada za 2019. godinu nastavlja s provođenjem svojih aktivnosti i javnih ovlasti. Ravnateljica Adela Sočev navela je kako je, uz redovne poslove u gradskoj kuhinji, prvoj pomoći i radu s mladima, posebice u školama, a naglaskom na humanitarnim i socijalnim djelatnostima. Tome će pridonijeti nastavak projekta ‘Volimo volontiranje’, financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg će se i dalje prikupljati donacije za Socijalnu samoposlugu. Isto tako je istaknula da će GD CK Koprivnica u narednoj godini, u partnerstvu s GD CK Čakovec, sudjelovati u FEAD projektu kroz koji će u 2019. godini biti podijeljeno više od 4000 paketa hrane i higijene osobama u potrebi na području Koprivnice i 11 okolnih općina. Darivanje krvi također je jedna od važnijih djelatnosti GD CK Koprivnica s kojom će se nastaviti u organiziranjem većeg broja akcija nego u ovoj godini i planom prikupljanja oko 6.000 doza krvi kao i dosadašnjih godina. GD CK Koprivnica planira u narednoj godini riješiti pitanje skladišnog prostora ukoliko se za to ukaže prilika jer bi to bila investicija neophodna za daljnje funkcioniranje.

Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, Ratimir Ljubić zamjenik Koprivničko- križevačkog župana i Ruža Evačić  predsjednica Udruge volontera  Koprivničko – križevačke županije „Rad na dar“.

– Čestitam vam na fantastičnim rezultatima koji su svake godine sve viši i bolji i zahvaljujem na odličnoj suradnji s Gradom Koprivnicom  te ističem spremnost za suradnju za sve vaše buduće projekte – naglasio je u svojem obraćanju gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Hvala vam na svemu dobrome što činite kroz sve svoje aktivnosti – istaknuo je Ratimir Ljubić zamjenik Koprivničko-križevačkog župana.

– Zahvaljujući dosadašnjoj odličnoj suradnji i pozitivnim iskustvima s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica zadovoljstvo mi je ponuditi suradnju naše udruge i za sve predstojeće vaše projekte – navela je Ruža Evačić  predsjednica Udruge volontera  Koprivničko – križevačke županije „Rad na dar“.

Gosti su u svojim govorima pohvalili entuzijazam i predanost svih zaposlenih i volontera i poželjeli svima nazočnima sve najbolje u povodu predstojećih blagdana.

Nazočnima se obratio član Odbora GDCK Koprivnica i član Skupštine Hrvatskog Crvenog križa Zvonimir Šašek  koji je u ime GDCK Koprivnica na sjednici Skupštine HCK primio Jubilarnu zahvalnicu za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa.

Nakon završetka službenog dijela Skupštine, članovima Skupštine pridružili su se volonteri GDCK Koprivnice te su zajedničkim druženjem obilježili završetak ove godine sa željom da zajedničkom voljom i radom i u sljedećoj godini provodimo temeljna načela Crvenog Križa.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content