Projektni tim obaviješten o produljenju radova Centra za pomoć u kući

Umirovljenici iz Kluba Volonter penzioner na Opatovini gledali Histrione
31/08/2022
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica partner na projektu Ready2respond – poboljšanje pripreme i odgovora na krize
02/09/2022

KOPRIVNICA – Sastanak projektnog tima projekta ‘Centar za pomoć u kući’ održan je 30. kolovoza 2022. godine u 12:00 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7, Koprivnica. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev predstavila je provedene aktivnosti u projektu ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’ koji je odobren u sklopu Natječaja ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’. Na sastanku su sudjelovali su svi članovi projektnog tima iz GDCK Koprivnica, Grada Koprivnice, Centra za socijalnu skrb Koprivnica i predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.
Na sastanku se razgovaralo o napretku radova. Ravnateljica je podsjetila članove projektnog tima kako smo ugovor o radovima potpisali 18. listopada 2021. godine, te je službeni početak radova bio uvođenjem u posao 2. studenog 2021. godine. Planiran završetak radova bio u roku 300 kalendarskih dana, no s obzirom na nepredviđene okolnosti izvođač radova je tražio produženje za 120 dana koji je odobren te je sklopljen dodatak ugovora na još 120 dana prema kojem je novi planirani završetak radova do kraja godine. Dosad su izvedeni radovi vrijedni 2,6 milijuna kuna od ugovorenih 12 milijuna, no najzahtjevniji radovi završavaju što znači da bi se dinamika radova trebala ubrzati jer će se istovremeno moći odvijati više radova, a i zgrada je uskoro pod krovom tako da vremenske neprilike neće utjecati na radove.
Ravnateljica je napomenula kako su preostale još dvije edukacije o horizontalnim temama, a to su „Načini i mogućnosti rada s beskućnicima“ te „Zelena javna nabava“. U listopadu se planira provesti nabava opreme, a zatim slijede taktilne trake i nabava vozila.
Ravnateljica je zaključila kako projekt traje već dvije godine te, unatoč teškoćama koje su se pojavile, od pandemije COVID, do rasta cijena građevinskog materijala te Ukrajinske krize, projekt se i dalje odvija uglavnom prema planu.
Projekt ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’ sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 14.884.891,35 kuna. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od svibnja 2020. do svibnja 2023. godine. Projekt odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content