Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica partner na projektu Ready2respond – poboljšanje pripreme i odgovora na krize

Projektni tim obaviješten o produljenju radova Centra za pomoć u kući
02/09/2022
Svjetski dan prve pomoći: Važnost cjeloživotnog učenja
07/09/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica jedan je od partnera projekta Ready2Respond – poboljšanje pripreme i odgovora na krize, čiji nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec. Uz naše društvo partner je još Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.
Projektom će se ojačati kapaciteti društava Crvenog križa za reagiranje u hitnim slučajevima i kriznim situacijama na području triju županija sjeverozapadne Hrvatske.
Glavne aktivnosti projekta su edukacije za djelatnike i volontere na teme logistike i organizacije te koordinacije ljudskih i materijalnih resursa tijekom kriznih situacija. Osim toga, u sklopu projekta nabavit će se program za brže i efikasnije praćenje humanitarne pomoći, a organizirat će se i volonterske aktivnosti pružanja psihosocijalne podrške za 200 korisnika u tri županije. U Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec u petak 26. kolovoza 2022. godine održan je sastanak predstavnika, nositelja i partnera na kojem su sudjelovali predstavnici GDCK Koprivnica Adela Sočev i Juraj Pavlić.
Projekt Ready2Respond – poboljšanje pripreme i odgovora na krize UP.04.2.1.11.0307 odobren je u okviru natječaja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske iz ESF Poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.“
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 444.343,76 kuna, a projekt traje 17 mjeseci, od 28.07.2022. do 28.11.2023. godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content