Program ‘Privikavanje na vodu’ uspješno završilo 40 polaznika vrtića ‘Igra’

Na Tehničkom zboru sudionika civilne zaštite 9. travnja županijski Crveni križ će predstaviti svoje aktivnosti
08/04/2024
Na Skupštini Društva DDK koprivničke Elektre istaknut doprinos darivatelja iz te tvrtke
08/04/2024

KOPRIVNICA – Na Gradskim bazenima Cerine u petak, 5. travnja 2024. godine završilo je ‘Privikavanje na vodu’, program koji u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Diplome za uspješno završenu aktivnost i titulu ‘plivač početnik’ primilo je 40 polaznika Dječjeg vrtića ‘Igra’ iz Drnja, Rasinje, Sigetca, Peteraneca i Hlebina. Veselim mališanima diplome i majice uručila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i djelatnici koprivničkog Crvenog križa Jelena Premec Pavešić, Alen Kerovec i Mladen Gabaj, a mini svečanosti je prisustvovala voditeljica bazena Cerine Sonja Šafar.

‘Privikavanje na vodu’  je aktivnost u sklopu programa ‘Sigurnost na vodi’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici i utjecati na kvalitetu života te u konačnici smanjiti stradavanja na vodi. Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina.

Ciljevi provedbe programa ‘Privikavanje na vodu’ je ponajprije osloboditi mališane straha od ulaska u vodu, ukazati na opasnosti koje prijete kupačima, poboljšati njihove plivačke vještine te usvojiti pravila ponašanja na vodi i uz vodu. Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica već jubilarnu desetu godinu provodi preventivni projekt ‘Sigurnost na vodi’ koji je odobrio i sa 2.784, 99 eura sufinancira Hrvatski Crveni križ iz prihoda prikupljenih od boravišne pristojbe. Cilj projekta GDCK Koprivnica i suradnika je spriječiti nesreće na vodi, a da bi to uspjeli organizirali smo različite aktivnosti.

U edukativnoj rekreacijskoj aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’, koju smo provodili od 25. do 28. ožujka i od 2. do 5. travnja, uz djecu su aktivno sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice. Oni su sa svakom skupinom mališana radili četiri dana po dva sata, uz pratnju odgajateljica iz Dječjeg vrtića ‘Igra’ i uz pomoć Juniora spasioca Tare Oroz, Tare Galić i Nike Zemljak koje su uspješno završile tečaj Junior spasioc, također u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’.

Zahvaljujući našem suradniku i partneru Dječjem vrtiću ‘Igra’ koji je osigurao prijevoz mališana omogućena je provedba ovog programa za 40 vrtićaraca, a zahvaljujući Gradu Koprivnici i Komunalcu omogućena povlaštena cijena ulaznica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica upućuje posebnu zahvalu roditeljima koji su svoje vrtićarce povjerili nama i stručnjacima, što je rezultiralo uspješnom realizacijom projekta na dobrobit cjelokupne zajednice.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content