Na Tehničkom zboru sudionika civilne zaštite 9. travnja županijski Crveni križ će predstaviti svoje aktivnosti

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja
05/04/2024
Program ‘Privikavanje na vodu’ uspješno završilo 40 polaznika vrtića ‘Igra’
08/04/2024

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sudjelovat će na Tehničkom zboru sudionika civilne zaštite, koji će se održati na prostoru koprivničkog Sajmišta u utorak, 9. travnja 2024. godine u vremenu od 10 do 13 sati. Tehnički zbor organiziraju Koprivničko-križevačka županija i njezin Stožer civilne zaštite, a u povodu 31. obljetnice i Dana Koprivničko-križevačke županije.

Operativne snage i žurne službe sustava civilne zaštite javnosti će predstaviti vozila, tehničku opremu i svoj djelokrug rada. Uz organizatore, sudjelovat će predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstva civilne zaštite i Službe civilne zaštite Koprivnica, Hrvatskog Crvenog križa i Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gorske službe spašavanja i HGSS Stanice Koprivnica, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije te Grada Koprivnice.

Članovi Interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, djelatnici i volonteri sva tri gradska društva Crvenog križa na Sajmištu će podići šator te predstaviti aktivnosti kao što su reagiranje u kriznim situacijama i ruksak SET2GO te osnove pružanja prve pomoći. Također, posjetiteljima će mjeriti tlak i šećer u krvi ukazujući na važnost čuvanja zdravlja, a upozorit će i na štetnost konzumacije alkohola i droga pri čemu će zainteresirani moći isprobati tzv. pijane naočale.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content