Pripreme za Nacionalnu vježbu “Koprivnica 2022”

Predavanja o dijabetesu u školama za više od 60 učitelja
30/09/2022
U Kauflandu i KTC-u prikupljamo prehrambene namirnice za Socijalnu samoposlugu
07/10/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica bit će domaćin Nacionalne terenske vježbe za pripadnike interventnih timova pod nazivom “Koprivnica 2022”, koju Hrvatski Crveni križ organizira od 20. do 23. listopada na jezeru Šoderica. Tema vježbe bit će poplave, a sudjelovat će više od 20 timova iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja.

U sklopu priprema za ovu veliku vježbu, u utorak, 4. listopada 2022. godine iz Zagreba su došli predstavnici Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja HCK. Voditelj Službe traženja i djelovanja u kriznim situacijama u GDCK Koprivnica Juraj Pavlić otišao je s njima na Šodericu, gdje su obavili prvi pregled terena i dogovarali kako će izgledati poligon za izvođenje vježbe na vodi. Pri tom su koristili plovilo RescueRunner, posebno dizajnirano za spašavanje u uvjetima u kojima ne mogu reagirati veća plovila te kod teško dostupnog terena.

Na Šoderici su utvrdili trase na kojima će se odvijati vježba „Koprivnica 2022“ te dogovorili nastavak aktivnosti oko priprema ove velike nacionalne vježbe. Cilj vježbe je testirati interventne timove, osvježiti znanje i unaprijediti proces aktivacije snaga Hrvatskog Crvenog križa u trenutku kriznog događaja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content