Predavanja o dijabetesu u školama za više od 60 učitelja

Održana tribina u Koprivnici ‘Liječenje šećerne bolesti inzulinskom pumpom’
28/09/2022
Pripreme za Nacionalnu vježbu “Koprivnica 2022”
04/10/2022

KOPRIVNICA – Klub „Slatko srce“ organizirao je tijekom rujna dva predavanja o dijabetesu u školama koje polaze oboljela djeca. Voditelj Kluba Miroslav Kanisek je u srijedu, 21. rujna 2022. godine održao predavanje za 57 učitelja u OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima, a u četvrtak 29. rujna 2022. predavanje istog sadržaja održao je za petero učitelja OŠ Braće Radić u Koprivnici.

Svaku od ovih škola polazi po jedno dijete oboljelo od dijabetesa tipa 1, a na predavanju je Miroslav Kanisek objasnio njegove specifične životne potrebe tijekom boravka u školi. Osim što su učitelji savladali osnovna znanja o inzulinski ovisnom dijabetesu, koji nije uzrokovan prehranom niti smanjenom aktivnošću već ima genetsku predispoziciju, na predavanju su učili o simptomima hiperglikemije i hipoglikemije. Stanja niske odnosno visoke razine glukoze u krvi imaju štetan učinak na zdravlje te se u oba slučaja mora djelovati, a za pravovremeno prepoznavanje potrebno je razumijevanje učitelja koji rade s djetetom oboljelim od dijabetesa.

Klub „Slatko srce“ okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content