Prikupljeno 1.800 kilograma hrane vrijedne 22.000 kuna u Tjednu Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge

Predstavnice Hrvatskog Crvenog križa sudjelovale na FEAD konferenciji u Bruxellesu na poziv Europske komisije
06/06/2016
Sigurnost na vodi GD Crvenog križa Koprivnica provodit će zajedno s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom
08/06/2016

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica 15. svibnja 2016. godine obilježilo je 15. godišnjicu otvaranja Pučke kuhinje u Koprivnici. Tim povodom u sklopu Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja, obilježili smo Tjedan Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge koja je otvorena u lipnju 2015. godine u sklopu GD CK Koprivnica. U sklopu tog tjedna pozvali smo na donacije naše sugrađana za pomoć onima koji su u potrebi.

Odaziv je na našu akciju je bio izuzetno dobar, pozvali smo kolektive da prikupljaju osnovne prehrambenih namirnica (brašno, ulje, tjestenina, šećer, sol, riža, juhe, konzerve i drugo te higijenske potrepštine).

Tako smo ukupno prikupili 1.800 kilograma prehrambenih namirnica u vrijednosti od 22.000 kuna, a zahvaljujući donacijama, pakete s hranom dobilo je ili će dobiti 120 obitelji. U svibnju smo podijelili 87 paketa s hranom za obitelji s područja Grada Koprivnice, a s obzirom da su se u prikupljanje prehrambenih artikala uključile škole s područja nekoliko općina, podijelit će se i 30 paketa na tim područjima na kojima su prikupljene donacije.

Zahvaljujemo svim donatorima koji su se odazvali našem apelu, u ime onih kojima je to potrebno. U Tjednu Crvenog križa prehanu i higijenu donirali su zaposlenici ili polaznici: Opća bolnica dr. Tomislav Bardek, Dječji vrtić Smiješak, Osnovna škola Hlebine, Osnovna škola Đuro Ester i Područna škola Vinica, Županijske ljekarne, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica, Koprivnički poduzetnik, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Područna škola Kunovec, Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski i Područna škola Reka, Dječji vrtić Tratinčica, Osnova škola Drnje i Područna škola Torčec, Koprivničko-križevačka županija i Područne škole Peteranec i Sigetec.

Hvala svima od srca.

ANG bolnica Županjske ljekarne

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content