Sigurnost na vodi GD Crvenog križa Koprivnica provodit će zajedno s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom

Prikupljeno 1.800 kilograma hrane vrijedne 22.000 kuna u Tjednu Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge
07/06/2016
Akcije dobrovoljnog davanja krvi od 13. do 17. lipnja
09/06/2016

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ove godine prijavilo se na natječaj Hrvatskog Crvenog križa za provođenje aktivnosti u sklopu projekta Sigurnost na vodi, a koji je financiran iz boravišne pristojbe. Tim povodom u sklopu Konferencije za novinare u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj, Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica predstavila je aktivnosti u Projektu.

– S obzirom na preventivne djelatnosti Policijske uprave KC-KŽ, oni su naši partneri u upozoravanju kupača, prvenstveno najmlađih, na opasnosti koje prijete u vodi, te nam je izuzetno drago što suradnju nastavljamo i ove godine. Upravo u suradnji s policijom i ove ćemo godine obići naša kupališta, Šodericu i Dravu kod Legrada te ćemo dijeljenjem promotivnih letaka i naših promidžbenih materijala upozoravati kupače na opasnosti koje im prijete – rekla je Adela Sočev.

Osim ove aktivnosti, kao i prošle godine, i ove godine  obuhvatit ćemo sve škole na području Grada Koprivnice i 11 općina s radionicama – Kodovi sigurnosti na vodi, na jesen ćemo obići učenike 4-tih razreda u 12 škola te će biti obuhvaćeno oko 600 učenika kroz ukupno 26 radionca koje će izvoditi 2 educirana volontera GD CK Koprivnica. Prošle godine po prvi puta smo održali Tečaj Spasioc junior za 14-ak učenika a tu nam je partner bio Plivački klub Cerine iz Koprivnice. Bio je to zanimljivi trodnevni tečaj u kojem smo plivače završnih razreda osnovnih škola obučili spašavanju na vodi u suradnji s licenciranim spasiocema HCK i liječnicikom koji  ih  je učio pružiti prvu pomoć. Najbolji s tečaja, njih petero, izabrani su za sudjelovanje u jednotjednom nagradnom kampu u Novom Vinodolskom, koji će se održati od 18. do 24.6. 2016., a gdje će obnoviti spasilačka znanja te imati organizirane i pripremljene razne sadržaje. Najesen ćemo održati i novi tečaj junior spasilac za nove kandidate također u surdanji s Plivačkim klubom Cerine i Ronilačkim klubom Šoderica.

Cilj projekta ‘Sigurnost na vodi’ je prevencija nesreća vezanih uz vodu jer je svaki život dragocjen, te se nadam da ćemo ovime pridonijeti svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja.

Policijska službenica za prevenciju Tatjana Židov zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa i upoznala s oblicima učešća policije u provedbi ovog projekta i do sada provedenim aktivnostima policije u prevenciji ovakvih nesreća. Uputila je niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta “Sigurnost na vodi”.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content