Prikupljanje namirnica i higijenskih proizvoda za raseljene osobe iz Ukrajine

Đurđevački osnovci učili o dijabetesu
10/03/2022
Još jedno zdravstveno predavanje za umirovljenike
10/03/2022

KOPRIVNICA- Hrvatski Crveni križ prikuplja materijalnu humanitarnu pomoć za raseljene osobe iz Ukrajine. Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Na području Koprivničko- križevačke županije građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati radnim danom  od 7 do 15 sati u:

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7 Koprivnica     048/642 193

Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac, Trg Svetog Jurja 5, Đurđevac 048/812 113

Gradskom društvu Crvenog križa Križevci, Franje Račkog 22, Križevci          048/711 700

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križem iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.
Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:
IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX
Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.
U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content