Još jedno zdravstveno predavanje za umirovljenike

Prikupljanje namirnica i higijenskih proizvoda za raseljene osobe iz Ukrajine
10/03/2022
Učitelji u Koprivničkom Ivancu učili o radu s djecom dijabetičarima
11/03/2022

KOPRIVNICA – U prostorijama našeg Kluba umirovljenika “Volonter penzioner” dr. Petar Ćurić je u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine održao predavanje “Moždani udar”. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica redovito organizira zdravstvene radionice o različitim temama, a prije predavanja liječnika umirovljenici imaju prilike provjeriti kakav im je tlak i šećer u krvi.

Na ovom predavanju dr. Ćurić je objasnio što je moždani udar, kako ga prepoznati, što učiniti kad sumnjamo na moždani udar, koji su načini prevencije te kako se odvija liječenje. Posebno je objasnio koji su sve znakovi moždanog udara i istaknuo važnost što hitnijeg javljanja liječniku ako se pojave. Umirovljenici su s velikim zanimanjem pratili predavanje te imali niz pitanja o moždanom udaru, ali i drugim neurološkim temama.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta „Volonter penzioner“. Kroz projekt se provode brojni zdravstveni, kulturno-umjetnički, rekreativni i drugi programi te organiziraju različita druženja.

Umirovljenike koji žele sudjelovati u besplatnim programima pozivamo da dođu u prostorije Kluba „Volonter penzioner“ na Trgu E. Kumičića 4 (plava zgrada preko puta bolnice) radnim danom od 10 do 12 sati, a više informacija možete dobiti na broju 091-260-0066.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content