Đurđevački osnovci učili o dijabetesu

Pomažemo izbjeglicama iz Ukrajine
09/03/2022
Prikupljanje namirnica i higijenskih proizvoda za raseljene osobe iz Ukrajine
10/03/2022

ĐURĐEVAC – Klub “Slatko srce” organizirao je još četiri edukacije o dijabetesu u razredima koje polaze oboljela djeca. Voditelj Kluba Miroslav Kanisek održao je radionice u Osnovnoj školi Đurđevac, kroz koje je najvažnije informacije o toj bolesti dobilo ukupno 75 učenika.

Predavanja je održao u utorak, 8. ožujka i četvrtak, 10. ožujka 2022. godine i to učenicima 6.b, 6.c, 8.b i 3.c razreda. Školskim kolegama učenika koji boluje od dijabetesa Miroslav Kanisek je objasnio kako se živi s tom bolešću. Između ostalog, rastumačio je što su hiperglikemija i hipoglikemija, stanja visoke i niske razine glukoze u krvi koje imaju štetan učinak na zdravlje osobe s dijabetesom. U oba slučaja treba se djelovati, odnosno uzeti hranu kako bi se podigla razina šećera u krvi ili inzulin, koji ga smanjuje.

Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.
hck
hck

Comments are closed.

Skip to content