Prijem kod župana Darka Korena za višestruke darivatelje krvi

Svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi
26/10/2017
Adela Sočev u radnoj skupini za odabir najvolontera godine
03/11/2017

KOPRIVNICA – U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe je u petak 27. listopada 2017. godine župan Darko Koren priredio tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su dali krv 100 i više puta u proteklih godinu dana. Županov prijem upriličen je tradicionalno kako bi se obilježio 25. listopada koji se slavi kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. S područja Koprivničko- križevačke županije novi višestruki darivatelji su: Bodko Marijan, Bušić Mirko, Hrenić Đuro, Hudj Josip, Jakupić Zdravko, Kovač Josip, Krčma Andrija, Matak Stjepan, Sremec Mladen, Šašek Zvonimir, Božidar Žufika, Valent Krušić , Željko Smrček te Horvat Nada i Šaš Mirjana darivateljice koje su darivale krv više od 75 puta.

Našim plemenitim darivateljima, župan Darko Koren i predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Dubravka Jaković uručili su zlatne narukvice Crvenog Križa i srebrnjak s likom sv. Marka Križevčanina, zaštitnika naše županije.

Na tradicionalnom prijemu također su prisustvovali Melita Samoborec zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice , Željko Pintar predsjednik županijske skupštine, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac , predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Branka Stipović, predstavnici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, ravnatelji Gradskih društava Crvenog križa iz naše županije, te mnogobrojni uvaženi gosti.

Ravnateljica društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Adela Sočev, zahvalila je županu i Županiji na tradicionalnom prijemu i spomenula kako smo u 2016. godini ponovno bili treći u Hrvatskoj sa prikupljenih 6.054 doze krvi, a naš prosjek davanja je 10,62 davanja na sto stanovnika. Možemo reći da nam je prosjek dvostruko veći od onog državnog, a naša županija je ponajprije zahvaljujući darivateljima s područja koprivničke Podravine prva u Hrvatskoj sa 7,5 davanja na sto stanovnika i 8.679 doza dragocjene tekućine prikupljenih u prošloj godini, tako da smo već pet godina zaredom prvi u Hrvatskoj.

Prigodni program u Domu za starije i nemoćne osobe priredio je Mješoviti pjevački zbor Kluba za starije Mariška.

hck
hck

Odgovori

Skip to content