Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec sudjelovali na podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge u GDCK Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić upriličio tradicionalni božićni ručak za korisnike Pučke kuhinje
18/12/2019
Prezentacija projekta ‘Zdrav za 5’ u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec
20/12/2019

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a prema planu rada i programu, članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’, sudjelovali su na podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križ Koprivnica. Na akciji podjele sudjelovali su Patricija Milanović, Filip Mesar, Ena Vranešević, Lejla Krtanjek, Lucas Polak, Magdalena Vrabelj, Izidor Čoklica, Rea Damjanović, Rafael Balaško i Marijan Marić zajedno s njihovom voditeljicom Mateom Sodar.

Nakon što su prikupili oko 230 kilograma raznih namirnica na organiziranoj akciji u svojoj školi, učenici su imali prilike upoznati se s načinom rada Socijalne samoposluge i vidjeti kome i kako se dijele namirnice koje su prikupili. Cilj akcije je bio da se učenici aktivno uključe u rad Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kako bi od malih nogu stekli dragocjeno iskustvo humanitarnog pomaganja.

Svi su se vrlo predano uključili u pakiranje paketa te na kraju zaključili da je baš dobar osjećaj kad učiniš dobro djelo i uistinu nekome pomogneš svojim dobrovoljnim radom.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content