Predstavljen projekt Sigurnost na vodi

Belupo poklanja majice dobrovoljnim darivateljima krvi
11/06/2015
Akcija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta „Socijalna košarica“ u Kauflandu
12/06/2015

KOPRIVNICA – Policijska uprava Koprivničko – križevačka u četvrtak 11. lipnja održala je redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.
Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev, predstavila je preventivni projekt “Sigurnost na vodi”. Riječ je o nacionalnom projektu u sklopu službe spašavanja života na vodi, kao javne ovlasti Hrvatskog Crvenog križa, kojeg će u suradnji provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj, uz potporu Policijske uprave koprivničko – križevačke.
-I ove godine na natječaju HCK odobreno nam je provođenje Projekta. S obzirom na preventivne djelatnosti Policijske uprave KC-KŽ, oni su naši partneri u upozoravanju kupača, prvenstveno najmlađih, na opasnosti koje prijete u vodi, te nam je izuzetno drago što suradnju nastavljamo i ove godine. Upravo u suradnji s policijom i ove ćemo godine obići naša kupališta, Šodericu i Dravu kod Legrada te ćemo dijeljenjem promotivnih letaka i naših promidžbenih materijala upozoravati kupače na opasnosti koje im prijete. Osim ove aktivnosti, ove godine obuhvatit ćemo sve škole na području Grada Koprivnice i 11 općina s radionicama – Kodovi sigurnosti na vodi, na jesen ćemo obići učenike 4-tih razreda u 12 škola te će biti obuhvaćeno oko 600 učenika kroz ukupno 23 radionce koje će izvoditi 2 educirana volontera GD CK Koprivnica. Ove godine po prvi puta ćemo na jesen održati Tečaj Spasioc junior za 15-ak učenika 8. razreda, a tu nam je partner Plivački klub Cerine iz Koprivnice. Bit će to zanimljivi trodnevni tečaj u kojem ćemo plivače završnih razreda osnovnih škola obučiti spašavanju na vodi u suradnji s licenciranim spasiocima HCK i liječnicima koji će ih učiti pružiti prvu pomoć – rekla je Adela Sočev.
Cilj projekta ‘Sigurnost na vodi’ je prevencija nesreća vezanih uz vodu jer je svaki život dragocjen, te se nadam da ćemo ovime pridonijeti svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja.
Policijska službenica za prevenciju Tatjana Židov zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa i upoznala s oblicima učešća policije u provedbi ovog projekta i do sada provedenim aktivnostima policije u prevenciji ovakvih nesreća. Uputila je niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta “Sigurnost na vodi”.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content