Belupo poklanja majice dobrovoljnim darivateljima krvi

Hvala Vam što spašavate moj život! – Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja
11/06/2015
Predstavljen projekt Sigurnost na vodi
12/06/2015

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zajedno sa Hrvatskim Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb, Društvima dobrovoljnih davatelja krvi i Općinskim društvima Crvenog križa poziva sve dosadašnje davatelje, kao i sve ostale koji do sad nisu dali krv, da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje počinju od ponedjeljka 15 lipnja na koprivničkom području. Akcije dobrovoljnog davanja krvi će se provoditi od 15. do 19. lipnja po sljedećem rasporedu:
15. i 16. lipnja 2015. godine (ponedjeljak i utorak)
Gradska akcija Crvenog križa , Braće Radića 7 u vremenu od 9 – 12 sati i od 13 do 17 sati
17. lipnja 2015. (srijeda)
OB „Dr T.Bardek „ u vremenu od 9 do 12 sati (Edukacijski centar)
Hlebine od 13,30 do 17 sati (Društveni dom)

18. lipnja 2015. (četvrtak)

Đelekovec u vremenu od 10 do 13 sati (OŠ Mihovil Pavlek Miškina)
Legrad u vremenu od 14 do 17 sati (OŠ Legrad)

19. lipnja 2015. (petak)
Gradska akcija Crvenog križa , Braće Radića 7 u vremenu od 9 do 14 sati
U petak, posljednji dan akcije, posebno pozivamo studente Sveučilišta Sjever i ostale mlade da se pridruže akciji darivanja krvi jer je upravo ova akcija ranije održavana u koprivničkom Veleučilištu, a sada je preseljena u prostore GD CK Koprivnice gdje su dobrodošli i ostali darivatelji.
U povodu obilježavanja Svjetskog dana darivatelja, koji se obilježava 14. lipnja, u ovom tjednu akcije tvrtka Belupo d.o.o. iz Koprivnice svakom dobrovoljnom davatelju krvi koji će dati krv, poklanja majicu, a tim činom se pridružuje svima koji uvažavaju svakog dobrovoljnog davatelja krvi i datu svaku dozu krvi za spas liječenog ili oboljelog.
A da su naši dobrovoljni davatelji krvi humani dokazuju i pokazatelji za 2014. godinu u kojoj je prikupljeno 5714 doza krvi i sa 10,03% Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica 2. je u Republici Hrvatskoj po broju doza krvi.
U Republici Hrvatskoj u 2014. godini na 100 stanovnika prikupljene su 4,29 doza krvi, što je ispod europskog prosjeka, ali iz godine u godinu taj postotak je sve veći.

Unaprijed se zahvaljujemo svim dobrovoljnim davateljima krvi na odazivu.
Svim dobrovoljnim davateljima krvi čestitamo 14. lipnja
Svjetski dan dobrovoljnih davatelja krvi!
Da podsjetimo: 14. lipnja obilježavamo kao spomen na dan rođenja austrijskog biologa i liječnika Karla Landsteinera koji je otkrio sustav krvnih grupa. Svjetska zdravstvena organizacija u njegovu čast proglasila je 14. lipnja Svjetskim danom dobrovoljnih davatelja krvi. To je prilika da se brojnim dobrovoljnim davateljima krvi zahvali na njihovom daru života. Danas u 62 zemlje svijeta potrebe za krvi prikupljene su od dobrovoljnih davatelja krvi , dok još uvijek u 40 – ak zemalja zalihe krvi ovise o obiteljskim ili plaćenim davateljima krvi.
Svjetski dan darivatelja krvi obilježit će se u petak 12. lipnja susretima darivatelja u Gornjoj Rijeci.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content