Predstavljanje Kluba 100 DDK u Klubu umirovljenika

Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u ponedjeljak u KTC-u
03/02/2022
Crveni križ među prvima je pomogao nesretnoj obitelji Milčić
04/02/2022

KOPRIVNICA – Predsjednik Kluba 100 DDK i naš najzlatniji darivatelj krvi Stjepan Lončar je u srijedu, 2. veljače 2022. godine članovima Kluba umirovljenika “Volonter penzioner” održao prezentaciju o dobrovoljnom davalaštvu na području Podravine i Prigorja. Klub 100 dobrovoljnih darivatelja krvi često nazivamo i Klub zlatnih darivatelja, jer okuplja žene koje su 75 i više puta dale krv te muškarce koji su to učinili 100 i više puta.

Klub 100 trenutačno ima 146 članova, među kojima 11 žena. Osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a njegovi članovi mnogo pomažu u promociji i organizaciji darivanja krvi na našem području. Na prezentaciji je Stjepan Lončar istaknuo da je davalaštvo u Hrvatskoj najorganiziranije u svijetu, u čemu se posebno ističu Podravina i Prigorje.

Stjepan Lončar je predsjednik Kluba 100 od njegovog osnutka i rekorder po broju darivanja u našoj županiji: učinio je to čak 203 puta. Iduće godine će obilježiti 50 godina davalaštva, a kaže da ga do sada nikada nisu odbili na darivanju krvi. Uz aktivnost u DDK, Stjepan Lončar je član Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, član Odbora i Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te Odbora i Skupštine Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Vrlo je aktivni volonter, te ujedno član Kluba umirovljenika „Volonter penzioner“, u kojem je i održao predstavljanje Kluba 100.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content