Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u ponedjeljak u KTC-u

Klub „Slatko srce“ organizirao još jednu edukaciju o dijabetesu
28/01/2022
Predstavljanje Kluba 100 DDK u Klubu umirovljenika
03/02/2022

KOPRIVNICA – I ovaj mjesec Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira akciju prikupljanja donacija za svoju Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC u Ulici Ivana Česmičkog. Naši volonteri bit će tamo u ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine u vremenu od 9 do 13 sati. Građanima će dijeliti letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimati donacije.

Trenutačno u Socijalnoj samoposluzi najviše nedostaju higijenske potrepštine, poput sapuna, šampona, toaletnog papira, četkica i pasti za zube te različitih sredstva za pranje suđa i rublja. Naravno, dobrodošle su i donacije različitih prehrambenih namirnica. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica unaprijed zahvaljuje svima koji u kolicima naših volontera ostave donacije i tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prikupljene stvari bit će raspoređene u pakete koje u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno dijelim potrebitima. Tako je bilo i proteklih tjedana srijedom, kad smo građanima u potrebi s područja Koprivnice dijelili pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content