Predstavili smo projekt Centar za pomoć u kući vrijedan 15 milijuna kuna

Volonteri Crvenog križa pomažu stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica
03/07/2020
Pozivamo Vas na srpanjske akcije dobrovoljnog darivanja krvi u GD CK Koprivnica
15/07/2020

KOPRIVNICA – Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev je u petak 3. srpnja 2020. godine prezentirala projekt Centar za pomoć u kući Koprivnica koprivničkim udrugama kojima su odobreni projekti financirani iz Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj. Grad Koprivnica je partner u svim projektima koji su predstavljeni u Inkubatoru kreativnih industrija smještenom u koprivničkom Kampusu. Ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev istaknula je kako je GDCK Koprivnica dobilo od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 2. travnja 2020. godine Odluku o financiranju projekta ‘Centar za pomoć u Kući Koprivnica’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u iznosu od 14.884.891,35 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020., a trajanje projekta je 36 mjeseci. GDCK Koprivnica prijavilo je projekt ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’ na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’.

Projektom ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’, GDCK Koprivnica izgradit će potpuno novi objekt u Herešinskoj ulici u Koprivnici, veličine 1200 m2, čime će se stvoriti kvalitetniji kapaciteti za socijalne usluge koje pruža GDCK Koprivnica, ali i za razvoj novih socijalnih usluga u cilju deinstitucionalizacije korisnika. Partneri u projektu su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je od Grada Koprivnice Odlukom Gradskog vijeća, zemljište veličine 2455 m2 za realizaciju ovog projekta. Zbog nedovoljno prostornih kapaciteta Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ali i zbog proširenja usluga, projektom Centar za pomoć u kući Koprivnica izgradit će se i opremiti novi prostor kuhinje, prostor za dnevni boravak umirovljenika i prihvatilište za beskućnike te će se nabaviti dva vozila za potrebe nabave namirnica i dostave obroka. Također u projektu je predviđeno i novo zapošljavanje te usavršavanje zaposlenika čime će se ojačati kapaciteti GDCK Koprivnica što će pridonijeti razvoju izvaninstitucijskih socijalnih usluga. Ravnateljica GDCK Koprivnica zahvalila je Gradskom vijeću na darovanju zemljišta, Gradu Koprivnici na partnerstvu, stručnoj podršci i razumijevanju te PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja.

-Malo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ovim će projektom ostvariti svoj veliki san – rekla je Adela Sočev, ravnateljica GDCK Koprivnica.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je pohvalio rad GDCK Koprivnica te istaknuo ulogu Crvenog križa u pomaganju siromašnim građanima grada Koprivnice, a i šire. Osim GDCK Koprivnica prezentaciju svojih projekata održale su udruge Bolje sutra, Latica, Kopriva te Centar za socijalnu skrb te je Grad Koprivnica dodijelio ugovore za projekte i programe koprivničkim udrugama u vrijednosti pola milijuna kuna.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content