Pozivamo Vas na srpanjske akcije dobrovoljnog darivanja krvi u GD CK Koprivnica

Predstavili smo projekt Centar za pomoć u kući vrijedan 15 milijuna kuna
03/07/2020
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica na završnici projekta Sky Food Challenge na Cerinama
17/07/2020

KOPRIVNICA – Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u tjednu od 20. do 24. srpnja 2020. godine prema izmijenjenom rasporedu.

Zbog epidemije bolesti koronavirusa COVID-19, akcije dobrovoljnog darivanja krvi umjesto u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ i Belupu održat će se u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Molimo darivatelje krvi da ne pristupaju akcijama darivanja krvi ako nije prošlo 28 dana od:

Putovanja izvan zemlje (računajući od datuma povratka u Hrvatsku)

Kontakta s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije)

Preboljene bolesti COVID-19 (računajući od prestanka simptoma i pod uvjetom da su ponovljeno negativni na SARS-CoV-2).

Darivateljima krvi koji su stariji od 60 godina, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a radi zaštite vlastitog zdravlja, preporučamo da ne dolaze na akcije darivanja krvi i da ostanu kod svojih kuća te da općenito smanje sve socijalne kontakte.

Zalihe krvi  u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu trenutno su vrlo niske pa apeliramo na darivatelje krvi da se odazovu na planirane akcije. Našu zajedničku spremnost na solidarnost u dobrovoljnom darivanju krvi dokazali smo i dokazujemo svaki mjesec velikim odazivom Vas, darivatelja krvi, na akcije.

RASPORED AKCIJA

  1. srpnja 2020. (ponedjeljak) akcija će biti od 8,30 do 12 i od 12,30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  2. srpnja 2020. (utorak) akcija će biti od 10 do 13,30 i od 14 do 17,30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  3. srpnja 2020. (srijeda) akcija će biti od 11 do 14,30 i od 15 do 18,30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  4. srpnja 2020. (četvrtak) akcija će se održati od 8 do 11 sati u Hrvatskim željeznicama na željezničkom kolodvoru na 1. katu
  5. srpnja 2020. (petak) akcija će biti od 8 do 11,30 sati u Podravki (bivši Studena bar), a poslije podne od 13 do 16,30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica umjesto u OB „Dr.Tomislav Bardek“ i Belupu, ali i za sve ostale darivatelje.

Upozoravamo dobrovoljne darivatelje krvi da prema uputama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu na akcije darivanja OBAVEZNO dolaze sa zaštitnom maskom.

Darujte dragocjenu tekućinu i pomognite spasiti nečiji život. Podsjetite i vaše prijatelje. Pozovite i one koji do sada nisu darivali krv jer nikad nije kasno učiniti ovaj humani čin.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content