Predsjednik RH odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa
08/05/2024
Na Državnom natjecanju mladih HCK koprivničke ekipe uspješno predstavljale ovaj kraj
11/05/2024

KOPRIVNICA – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je darivateljima krvi odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za njihovu plemenitost i humanost. Na svečanosti u Uredu predsjednika RH u Zagrebu u petak, 9. svibnja 2024. godine odlikovanja su primili muškarci koji su u 2022. godini darovali krv stoti put i žene koje su krv darivale 75. put.

Među 136 dobitnika prestižnog odlikovanja bilo je sedam darivatelja krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i to: Ivica Gašparić, Zlatko Golec, Mirko Hemetek, Ivan Kukec, Stjepan Oroš, Danijel Perošić i Srećko Tvorić.

U prigodnom obraćanju predsjednik Zoran Milanović je izrazio zahvalnost dobrovoljnim darivateljima krvi na nesebičnom činu darivanja krvi te istaknuo da po tom pitanju u Hrvatskoj prevladava čovjekoljublje, već generacijama. Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josip Jelić čestitao je dobitnicima odlikovanja i sa svečanosti poručio da Hrvatska na njih zaista može biti ponosna.

Iskreno čestitamo svim odlikovanima i zahvaljujemo za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

Izvor fotografija: Ured Predsjednika RH/Dario Andrišek, Marko Beljan

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content