Na Državnom natjecanju mladih HCK koprivničke ekipe uspješno predstavljale ovaj kraj

Predsjednik RH odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi
11/05/2024
U Tjednu Crvenog križa darujte krv i dođite na akcije DDK od 13. do 17. svibnja
11/05/2024

KOPRIVNICA – Na 25. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, održanom u subotu, 11. svibnja 2024. u Ludbregu, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju uspješno su predstavljale ekipe koprivničke OŠ Braća Radić i Srednje škole Koprivnica. Ove dvije ekipe plasirale su se na državno natjecanje nakon što su u svojim kategorijama pobijedile na međužupanijskoj razini u Molvama u travnju, a prije toga i na natjecanju mladih u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ožujku. Na Državnom natjecanju mladih u Ludbregu ekipa OŠ Braća Radić u kategoriji podmlatka je bila šesta, dok je među mladima ekipa Srednje škole Koprivnica zauzela osmo mjesto.

– Nema većeg bogatstva nego imati u sebi znanje i sposobnost spasiti nekoga, rekao je predsjednik HCK prim. dr. Josip Jelić na svečanosti otvorenja natjecanja na središnjem ludbreškom Trgu Svetog Trojstva. Na 25. natjecanju mladih HCK sudjelovalo je 20 najboljih ekipa iz cijele zemlje i ono se održavalo na otvorenom, na ulicama i zelenim površinama u Ludbregu. Svi sudionici su pokazali vrlo kvalitetno znanje i vještine pružanja prve pomoći te su na natjecanju stekli vrijedna znanja i iskustva, a pobijedili su predstavnici zagrebačkog Crvenog križa i to u kategoriji mladih ekipa V. gimnazije, a u kategoriji podmlatka OŠ Jelkovec. Natjecanje je prošlo u veselom raspoloženju, a uz stjecanje novih znanja bila je to prilika za dobru zabavu te sklapanje novih prijateljstava.

Ekipu Osnovne škole Braća Radić u sastavu Marin Sabol, Vida Ruđic, Karlo Tratnjak, Evolet Horvat, Ana Šoštarić i Noa Ljubić vodila je mentorica Lidija Petras, dok su u ekipu Srednje škole Koprivnica bili Dora Marinac, Larisa Orenda, Jan Jagušić, Hana Marija Šijak, Alex Rogelj i Zara Grbeš pod vodstvom mentorice Sanje Koluder. Na natjecanju mladih HCK u Centru svijeta sudjelovali su i naši suci dr. Matija Evačić i dr. Dominik Lončar te kao šminkeri djelatnici GDCK Koprivnica Andreja Brozović i Nikola Smolak, a potporu svim ekipama dala je ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content