Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi

Za Socijalnu samoposlugu u Supernovi prikupljeno 141 kg hrane i 44 higijenskih proizvoda
21/05/2022
Koprivnički Crveni križ sudjelovao na Danu za znanost
06/06/2022

KOPRIVNICA – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka. Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski primili su muškarci koji su u 2019. godini darovali krv 100. put te žene koje su krv darivale 75. put. Svečanost je održana u Uredu predsjednika RH u Zagrebu, na Pantovčaku, u utorak, 24. svibnja 2022. godine.

Među dobitnicima prestižnog odlikovanja je 15 darivatelja krvi s područja djelovanja Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski odlikovani su Anka Ledinski, Božidar Belec, Željko Crnjaković, Božidar Flis, Josip Grabarić, Damir Jembrek, Ivan Lacković, Ivan Ledinski, Zlatko Međimorec, Damir Morić, Miroslav Restek, Vlado Šarec i Đuro Špoljar s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Ljubica Babec s područja GDCK Đurđevac i Ivica Bermanec iz GDCK Križevci.

– Tu ima mnogo ljudi koji su spremni dati krv, bez da se na njih vrši pritisak ili da im se da neka protuusluga. Naprosto dragovoljno, dobrovoljno i humano dati tu dozu krvi. To je velika stvar, to je ljudski i to nije uobičajeno ponašanje, ni u Hrvatskoj, a još manje u svijetu, rekao je predsjednik Milanović uručujući odlikovanja. Istaknuo je i da je dobrovoljno davanje krvi u Hrvatskoj rezultat povijesti i tradicije te izrazio duboku zahvalu i poštovanje dobrovoljnim davateljima krvi.

Iskrene čestitke svim odlikovanima i zahvala za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

 

Izvor fotografije: Ured Predsjednika RH, Ana Marija Katić, Tomislav Bušljeta

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content